top of page

Løpeglede- hvordan komme dit?

Løping gir utrolig masse glede! Du føler på en euforisk følelse både under og etter løpeturen og du kjenner på en ubeskrivelig følelse av mestring. Men så er det sånn at man skal ha løpt litt for å komme til følelsen om at løping er pure glede. For er du nybegynner kan det ta litt tid før du føler løpegleden så sterkt. Det tar tid å skape nye vaner! Det er ikke gjort over natten.

Hvis du er nybegynner og ikke har løpt spesielt mye i ditt liv, må du bruke litt tid på og la kroppen vende seg til løping. Er du tålmodig vil du litt og litt kjenne på en enorm mestringsfølelse. Du vil kjenne at kroppen orker mer og mer, du orker å løpe lenger og lenger. For all innsatsen du legger ned, vil du få belønning for. Kroppen belønner deg med lykkeendorfiner, en sterk kropp og lengre utholdenhet. Du vil etter hver løpetur føle deg lettere i kroppen og ikke minst i hodet.

Det tar 3 måneder å bygge nye vaner! Det er sannheten. Skal løping bli en del av livsstilen din, må du være tålmodig. I starten vil en kropp som ikke har løpt så mye før, motarbeide deg. Den vil si ifra i form av vondter, stølhet og til og med psyken vil prøve å få deg til å slutte. Det tar tid å bygge seg opp, husk det! Men for hver løpetur er du nærmere målet, om å kjenne virkelig på løpegleden!

Start rolig, du må starte der du er, ikke gjør det komplisert. Kanskje bør du starte med å gå i starten og deretter gå og løpe annenhver buske eller lyktestolpe. Alt er opp til deg hvordan du gjør det. Det viktigste er at du gjør det. For hver gang vil du kjenne mestring. Når du har gjort dette i to-tre uker bør du prøve å strekke deg lenger og lenger, men den følelsen kommer også av seg selv. Driver du på lenge nok, får du lyst til og prøve å løpe lenger og lenger. Men tålmodighet er nøkkelen til målet og forebygge skader.

Du bør ha noen avtaler med deg selv om for eksempel å løpe 2-3 ganger pr uke (og ikke bryt dem) og du bør ha som mål at du skal først klare å løpe sammenhengende 2 km, så deretter bør kanskje målet være og klare å løpe 5 km uten å stoppe. Tempoet du løper i, er ikke så viktig, det viktigste er at du jobber opp utholdenhet og gjør progresjon.

Vipps uten at du har tenkt over det, har du allerede løpt i snart 3 måneder! Da kommer du til å føle og kjenne på, at kroppen din faktisk liker dette (forutsatt at du ikke har vært utålmodig og løpt på deg skader). Du kommer til å føle på at du blir avhengig av og komme deg ut på løpeturen din. Sånn kommer du til å kjenne på ekte løpeglede!

Løpegleden kommer ikke over natta (det skjer i alle fall med de færreste av oss), men det er en glede som må jobbes frem over tid, men det kan jeg med hånda på hjertet love deg, løpegleden kommer, bare du er tålmodig nok.



120365590_10157310674147155_625423432045

Hei, takk for at du klikket deg inn på min side!

Jeg er utdannet pedagog, dame på 40 pluss, løpe-gal, hundeglad, vegetarianer og over middels opptatt av interiør. Det er jeg som er damen bak alle innleggene her på bloggen. Jeg vil gjerne høre fra deg og takk for at akkurat du leser bloggen min!

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page